Син капітана Кизила отримав від президента батькову Зірку Героя. ФОТО

 

Президент Петро Порошенко передав орден “Золота зірка” Оксані Кизило – вдові загиблого капітана Андрія Кизила з 72 омбр, який загинув під Авдіївкою і був удостоєний звання Герой України посмертно.

Глава держави присвоїв високе звання капітану Кизилу за виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Церемонія відбулася 31 березня під час випуску слухачів у Національному університеті оборони ім. Черняховського в Києві.

Як повідомила прес-служба АП, Порошенко у своєму виступі заявив, що багато випускників університету виявили мужність і героїзм в ході АТО. “Однак плата за нашу свободу є занадто високою. Ми схиляємо голови перед пам’яттю 23 випускників Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, які під час проведення антитерористичної операції віддали своє життя за мирне майбутнє України”, – сказав президент.

Глава держави зазначив, що в залі присутня дружина та родичі Героя України Андрія Кизила (він – випускник Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові – “Н”).

син Андрія Кизила з батьковим орденом. Фото: АП

Оксана з маленьким сином піднялася на сцену. Петро Порошенко вручив 10-місячному малюкові “Золоту зірку”. Його батькові було 23.

За словами Порошенка, капітан Кизило “ніколи не ховався за спинами підлеглих, завжди був разом з ними і попереду, і в цьому останньому бою вів за собою бойових товаришів”.

“Його безсмертний подвиг – подвиг справжнього захисника рідної землі, справжнього патріота України, справжнього Героя з великої літери – вже став прикладом, на якому зростатимуть сьогоднішні та майбутні покоління українських воїнів”, – підкреслив президент.

Порошенко зазначив, що Андрій мріяв про навчання у Національному університеті оборони України і постійно готував себе до цього відповідального кроку. Але доля, на жаль, розпорядилася інакше.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, розв’язаній російським агресором.

Нагадаємо, в лютому Андрія Кизилу посмертно відзначили орденом “Народний герой”.

Читайте також:
Позиція “Майдан”. Тисячі киян попрощалися із загиблими в Авдіївці героями
72-ї бригади. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна