Минулого тижня на Донбасі зафіксовано найбільше обстрілів із важкої зброї за рік

 

Протягом минулого тижня на Сході України було зафіксовано найбільшу кількість обстрілів із забороненої великокаліберної зброї протягом 2017 року.
Про це заявила в четвер, 30 березня, виступаючи в Постійній раді ОБСЄ у Відні тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Кейт Бернс, передає “Укрінформ”.

“Протягом минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні нарахувала найбільшу кількість розривів снарядів від забороненого важкої зброї за рік – до 4 тисяч зафіксованих випадків тільки 23 березня”, – повідомила вона.

Бернс також відзначила, що наявність забороненої зброї поблизу лінії зіткнення може викликати швидку ескалацію конфлікту.

Крім того, за її словами, Росія та підтримувані нею сепаратисти несуть відповідальність за дев’ять із десяти останніх серйозних інцидентів, які загрожують безпеці спостерігачів СММ ОБСЄ.

“Станом на сьогодні немає ніяких ознак того, що відповідальні за це особи перебувають під слідством або будуть притягнуті до відповідальності за свої дії”, – підкреслила представниця США.

Вона наголосила, що Сполучені Штати засуджують всі акти насильства і погрози щодо спостерігачів місії ОБСЄ.

Читайте також:
На Донеччині знову обстріляли місію ОБСЄ і СЦКК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна