ГПУ проводить обшуки в російського “тютюнового олігарха”, причетного до фінансування “ДНР/ЛНР”

 

У дистриб’ютора тютюнових виробів “Тедіс Україна”, пов’язаного з російським олігархом Ігорем Кесаєвим, проводять обшуки за підозрою у фінансуванні “ЛНР” і “ДНР”.
Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко вранці 31 березня.

“Департаментом у сфері економіки ГПУ разом з Головною військовою прокуратурою при оперативній підтримці підрозділів Національної поліції викрито схему особливо великого ухиляння сплати податків та незаконного виводу мільярдів гривень за кордон, в тому числі – для фінансування тероризму”, – зазначив Луценко  у “Фейсбуці”.

Досудове розслідування встановило, що “з 2012 року до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб’ютора тютюнових виробів ТОВ “Мегаполіс Україна” (тепер – “Тедіс Україна”) є, зокрема, громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон”.

“Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ “Тедіс” призначено осіб, які всі свої рішення узгоджують із членом ради директорів російського ЗАТ “Завод імені Дегтярьова” – одного з постачальників зброї терористичним організаціями “ДНР-ЛНР”, – заявив Луценко.

“Попри заборону РНБО та НБУ, через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 роки виведено 2,5 мільярда гривень”, – додав він.

За даними слідчих, для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів.

“Наразі 1000 співробітників правоохоронних органів проводять обшуки та інші невідкладні слідчі дії”, – повідомив генпрокурор.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна