Путін порівняв антикорупційні мітинги в РФ з початком Майдану

 

Президент Росії Володимир Путін уперше прокоментував антикорупційні маніфестації, які пройшли в різних містах РФ 26 березня і закінчилися затриманням понад тисячі учасників. Він порівняв їх з початком “арабської весни” і подіями на українському Майдані, передає “Інтерфакс”.

“Я особисто виступаю за те, щоб питання боротьби з корупцією були постійно в центрі уваги громадськості, і позитивно завжди сприймаю увагу з боку людей до цих проблем”, – сказав Путін.
Водночас він вважає неправильним “використання політичними силами цього інструменту не для поліпшення ситуації в країні, а в своїх корисливих інтересах”.

Путін звернув увагу, що подібні інструменти використовувалися на початку антивладних повстань “арабської весни” на півночі Африки і на Близькому Сході.

“До чого це призвело, до яких кривавих подій в регіоні це призвело, ми дуже добре знаємо. Ми дуже добре знаємо також, що це було одним із спонукальних мотивів і приводів держперевороту в Україні”, – заявив президент РФ.

Володимир Путін назвав “політизованими” заклики західних країн звільнити активістів, затриманих на несанкціонованих антикорупційних мітингах.
На його думку, це тиск на внутрішньополітичне життя Росії. Президент РФ підкреслив, що всі затримані повинні нести покарання відповідно до російського законодавства.

Як відомо, 26 березня пройшли акції проти корупції в більш ніж 90 містах Росії. Люди піднялися на заклик опозиційного лідера Олексія Навального, який перед тим оприлюднив розслідування про мільярдні “ліві” статки прем’єра Дмитра Медведєва. У деяких містах акції були неузгодженими, в тому числі в Москві.
За офіційними даними поліції Москви, було затримано близько 500 учасників протесту. Проект “ОВС-Інфо” повідомляв, що поліція затримала понад 1000 осіб у Москві.
Серед затриманих – сам Навальний. 30 березня суд у Москві залишив його під арештом до кінця відведеного 15-денного терміну.

Читайте також:

“Хто не скаче – той медведь!” Протести проти корупції влади в РФ завершилися масовими арештами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна