Порошенко обговорив із прем’єром Іспанії долю футболіста Зозулі

 

Скандал навколо блокування переходу українського футболіста Романа Зозулі до клубу “Райо Вальєкано” (Мадрид) став однією з тем переговорів президента Петра Порошенка з главою уряду Іспанії Маріано Рахоєм.
Як передає “Новинарня” з посиланням на прес-службу АП, зустріч відбулася на полях розширеного саміту Європейської народної партії на Мальті.

“…Президент України також висловив вдячність іспанському уряду за чітку позицію на підтримку українського футболіста Романа Зозулі. Петро Порошенко наголосив, що ситуація з Романом є результатом ретельно спланованої пропагандистської кампанії у дусі гібридної війни РФ проти України”, – сказано в повідомленні Банкової.

Зазначається, що під час зустрічі Маріано Рахой наголосив на підтримці територіальної цілісності України та підтвердив, що питання непорушності цілісності території Української держави не підлягає жодному обговоренню.

За інформацією АП, прем’єр підтвердив, що Іспанія завжди надаватиме сприяння Україні у реалізації її євроінтеграційних прагнень, зокрема у контексті завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та лібералізації візового режиму для громадян України.

Президент Порошенко подякував за незмінну підтримку Іспанією України у її протидії російській агресії. Було наголошено на необхідності збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Російської Федерації до повної імплементації Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Також він висловив переконання, що найближчим часом буде віднайдено позитивне рішення за Угодою про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, що забезпечить її підписання.

Маріано Рахой запросив президента України здійснити візит до Іспанії.

На Мальті Петро Порошенко провів ще кілька двосторонніх зустрічей із європейськими лідерами.

Читайте також:
Todos somos Zozulia. Футболісти “Бетіса” стали на захист оббріханого Романа Зозулі

Як раніше повідомляла “Новинарня“, взимку форвард збірної України Роман Зозуля не зміг перейти на правах оренди з севільського “Бетіса” в інший іспанський клуб – “Райо Вальєкано”, через конфлікт з його ультрас. Уже після підписання угоди з ФК фанати мадридської команди лівого спрямування звинуватили Зозулю в неонацизмі – через те, що він носить футболку з тризубом і фінансово допомагає Збройним силам України.

Через те, що трансферне вікно закрилося, а Зозуля за півроку формально здійснив уже три трансфери, гравець збірної України до літа залишився без клубу. Наразі він тренується з “Бетісом” у Севільї.

Футбольна влада зрештою пішла йому назустріч і дозволила перейти в чемпіонат, де наразі ще відкрите трансферне вікно.
Однак днями з’явилася інформація про те, що, з огляду на попередні політичні скандали, від угоди з Романом Зозулею відмовилися два клуби в Швеції.

Читайте також:
Консульство України в Мюнхені вимагає вибачень від фанів “Баварії”,
які назвали Зозулю нацистом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна