Полторак повідомив, скільки боєприпасів вціліло на артскладах у Балаклії

На 65-му ракетно-артилерійському арсеналі в Балаклії Харківської області після масштабної пожежі з детонацією вціліло близько третини боєприпасів.
Про це на брифінгу 30 березня сказав міністр оборони Степан Полторак.

“Значної шкоди, яка би вплинула на стан боєздатності Збройних сил, ця подія не завдала, хоча, звичайно, втрати значні. На сьогодні сили і засоби в зоні АТО повністю забезпечені боєприпасами, озброєнням та технікою і є запаси для подальшого виконання завдань. Щодо Балаклії, то на базі залишилося трохи більш ніж 30% боєприпасів”, – цитує Полторака УНІАН.

Також глава МОУ додав, що немає жодних підстав говорити про те, ніби пожежа в Балаклії була влаштована з метою приховати розтрати майна на базі.

Генерал армії Полторак пояснив, що в лютому 2017 року на цій базі було завершено аудит, а зараз проводять повторний аудит.

Перевірка встановила, що з боку персоналу бази не було серйозних порушень, які б могли призвести до пожежі, сказав міністра. За його словами, як і раніше, основною версією пожежі є диверсійна діяльність. Проте лишилося встановити, у який спосіб була підірвана база — чи це закладка, чи використання безпілотного літального апарату, сказав Степан Полторак.

Читайте також:
Уряд виділив 100 млн. грн. для розмінування Балаклії

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території 65-го ракетно-артилерійського арсеналу оборони виникла пожежа з подальшою масовою детонацією боєприпасів.

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках арсеналу став диверсійний акт із застосуванням безпілотного літального апарату.

Було евакуйовано майже 36 тисячі людей із Балаклії та навколишніх сіл, створено 10-кілометрову межу зони небезпеки можливого розльоту боєприпасів, відселено навколишні села.

За уточненими даними, поранено три особи та одна особа загинула.
У Балаклії та прилеглих селах пошкоджений 231 житловий будинок, з них 114 – приватних, 117 – багатоквартирних; пошкоджень зазнали 22 об’єкти інфраструктури та промисловості, 12 об’єктів соціальної сфери. Повноцінного ремонту потребують 40 будинків.

Читайте про початок НП:
Пожежа на складах озброєнь у Балаклії:
рвуться снаряди, версія – диверсія. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна