Перед перемир’ям. З початку доби четверо бійців дістали поранення

 

Троє українських захисників отримали поранення, ще один військовослужбовець – бойову травму з початку доби, 30 березня. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 18:00.

“З початком доби зафіксовано 37 обстрілів наших позицій”, – розповів прес-офіцер штабу Ярослав Чепурний.

“Аби подавити вогневу активність противника, українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь”, – заявив він.

На Донецькому напрямку найгарячіше було в районі смт Луганське, де російсько-терористичні підрозділи застосували артилерію калібру 122 мм, міномети 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, гранатомети та великокаліберні кулемети. З мінометів калібру 120 мм і 82 мм ворог накривав вогнем позиції поблизу Троїцького, а по оборонцях Кам’янки гатив з мінометів калібру 82 мм. По опорних пунктах наших військ у районі Авдіївки вів вогонь танк, поблизу Опитного – БМП. З великокаліберних кулеметів ворог обстрілював захисників Невельського.

На Маріупольському напрямку з міномета калібру 82 мм та озброєння БМП ворог обстрілював позиції сил АТО в районі Марїнки. Обстріли з озброєння БМП зафіксовано також біля Широкиного. Поблизу Новотроїцького активізувалися ворожі снайпери.

“На Луганському напрямку російсько-окупаційні підрозділи вогнем мінометів калібру 120 мм накривали опорні пункти поблизу Троїцького, а з мінометів калібру 82 мм – позиції під Новоолександрівкою. Гранатомети різних систем ворог застосував по захисниках Станиці Луганської, Валуйського, Троїцького, Попасної та Новозванівки”, – повідомили у штабі.

Читайте також:
Порошенко дав наказ з 1 квітня припинити вогонь.
І домовився з Меркель й Олландом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна