НАБУ почало провадження щодо судді, яка блокувала арешт Насірова

 

Національне антикорупційне бюро почало кримінальне провадження стосовно голови Солом’янського райсуду Києва Людмили Шереметьєвої, яка самоусунулася від своїх обов’язків у справі голови ДФС Романа Насірова і розпустила суд у неділю, заблокувавши обрання чиновнику запобіжного заходу.
Про це  йдеться у відповіді НАБУ щодо заяви народних депутатів про кримінальне правопорушення.

У Бюро повідомили, що заяву прийнято і за результатами її розгляду в Єдиний реєстр досудових рішень  внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, та розпочато кримінальне провадження.

 

Раніше група народних депутатів передала в НАБУ заяву про порушення посадових обов’язків головою Солом’янського суду Шереметьєвою.
У заяві йдеться, що 5 березня Шереметьєва самоусунулася і не виконала свої посадові обов’язки – не призначила чергового суддю для розгляду клопотання захисту Насірова про відвід судді Олександра Бобровника, який вів засідання про обрання запобіжного заходу відстороненому голові ДФС Насірову.

6 березня громадські активісти пікетували будівлю райсуду, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби, звинувачений у зловживанні службовим становищем та завданні збитків державі в розмірі 2 млрд. грн., може втекти.

7 березня Солом’янський райсуд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. Згодом його родина внесла цю суму застави.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна