Керівника “боргового” департаменту ДФС Новікова відправили під арешт із заставою

 

Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід затриманому керівникові департаменту погашення боргу Державної фіскальної служби у вигляді тримання під вартою строком 60 діб з альтернативою внесення грошової застави в сумі 8 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Згідно з даними офіційного сайту ДФС, керівником департаменту погашення боргу є Володимир Костянтинович Новіков, який працює в центральному апараті ДФС з 2014 року.

Також вирішується питання про оголошення підозри й іншим працівникам ДФС України, в тому числі й територіальних підрозділів, які виконували незаконні вказівки голови ДФС.

За версією слідства, підозрюваний був співучасником злочинів, скоєних головою ДФС Насіровим, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків на суму 2,19 млрд. грн.

Як повідомляла “Новинарня“, НАБУ березня затримала голову ДФС Романа Насірова. 7 березня Солом’янський райсуд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. Згодом його родина внесла цю суму застави.

Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”. Це завдало державі збитків у розмірі понад 2 млрд грн.

Читайте також:
Детективи НАБУ затримали поплічника Насірова в ДФС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна