Доба в АТО: двоє загиблих, понад 80 обстрілів

 

За минулу добу, 29 березня, у зоні проведення АТО зафіксовано 83 обстріли позицій Збройних Сил України. Двоє українських бійців загинуло, ще троє отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Порушуючи наявні домовленості, російсько-окупаційні війська обстрілюють укріплення українських захисників зі зброї калібром більше 100 мм, зазначається в повідомленні.

Так, на Маріупольському напрямку зі 122 мм артилерійських систем були обстріляні опорні пункти в районах населених пунктів Широкине, Гнутове та Водяне. З мінометів калібру 120 мм окупанти вели вогонь по позиціях неподалік Гнутового, а з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів обстрілювали Марїнку, Водяне та Павлопіль. По позиціях в районі Водяного вів вогонь танк, а з озброєння БМП противник обстрілював морпіхів у Широкиному. Неподалік Гнутового та Водяного активізувались ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку, поблизу Троїцького, російські найманці застосували артилерію калібру 152 мм. Опорні пункти українських воїнів поблизу Авдіївки, Троїцького та Луганського противник накривав вогнем мінометів калібру 120 мм, а захисників Опитного, Авдіївки та Кам’янки – з мінометів калібру 82 мм. У Троїцькому вів вогонь танк, у Луганському – БМП. Опорні пункти поблизу Кам’янки та Невельського противник обстрілював з великокаліберних кулеметів та з гранатометів різних систем.

На Луганському напрямку, в районі населеного пункту Калинове-Попасна, зафіксовано застосування російсько-терористичними військами артилерії калібру 122 мм. З мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП та гранатометів різних систем загарбники вели вогонь по позиціях неподалік Кримського. З великокаліберних кулеметів та гранатометів обстріляли позиції поруч Станиці Луганської та Новоолекандрівки.

Сили АТО відкривали вогонь у відповідь для зниження вогневої активності ворога.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні російсько-окупаційні війська обстріляли позиції сил АТО загалом 61 раз.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна