Борги українців за ЖКП зросли до 19,5 мільярда. Сплачують 88% від потреби

 

Заборгованість населення з оплати централізованого опалення та гарячого водопостачання в лютому 2017 року збільшилася на 6,7% порівняно з показником на кінець січня й досягла 11,9 млрд. грн., повідомила Державна служба статистики України.

Також Держстат зазначає, що заборгованість за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій за звітний період не змінилась і становить 2,5 млрд. грн., заборгованість за вивезення побутових відходів теж стала – 400 млн. грн.

Заборгованість за централізоване водопостачання та водовідведення зменшилась на 6,7% і становить 1,4 млрд. грн.

За даними Держстату, в лютому українці сплатили за електроенергію 2,5 млрд. грн. (116,5% від нарахованих за цей період сум). При цьому заборгованість за електроенергію станом на кінець лютого становила 3,3 млрд. грн.

Загалом борги українців за комунальні послуги зросли до 19,5 мільярда гривень.

Усього в лютому українці сплатили за житлово-комунальні послуги 9,8 млрд. грн., що становило 88,8% нарахованих за цей період сум.

Найвищий рівень оплати спостерігався в Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях (238,3%, 136,1% і 123,3% відповідно), а найнижчий – у Луганській, Харківській та Сумській областях (59,9%, 72% і 73,6%).

Також повідомляється, що за січень-лютий 2017 року з населенням було укладено 7 тис. договорів про реструктуризацію заборгованості на загальну суму 39,4 млн. грн.

Читайте також:
В Україні близько 60% населення за межею бідності, – ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна