У Грузії затримали заступника міністра паливенерго часів Януковича

 

У Грузії затримали Ігоря Кірюшина – колишнього заступника міністра палива й енергетики часів президента Віктора Януковича. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

“ГСУ ГПУ здійснюється досудове розслідування кримінального провадження відносно заступника міністра ПЕК часів Януковича – пана Кірюшина – за підозрою у співучасті в заволодінні злочинною організацією під керівництвом Януковича В.Ф. майном, яке належить ПАТ “Укрнафта” та ПАТ “Укргазвидобування”, на загальну суму понад 2 млрд. грн.”, – написав генпрокурор у “Фейсбуці”.

За словами Луценка, Кірюшин був затриманий у Грузії 25 березня.

“Сьогодні (28 березня) грузинська Феміда прийняла рішення про його тимчасовий арешт на 90 діб для прийняття рішення про екстрадицію в Україну”, – зазначив керівник ГПУ.

“Гмадлобт мегобребі! Дякую, друзі!” – додав Луценко.

Ігор Кірюшин (1958 р.н.) – народний депутат України ІІІ скликання від Партії зелених (1998-2002), у 2002-2005 – референт президента України, 04-06.2005 – радник прем’єр-міністра України Тимошенко.
2005-2009 – заступник гендиректора і голова правління ВАТ “Укртранснафта”.
06.2009-03.2011 – заступник міністра палива та енергетики України.

Читайте також:
Черновецький пролетів на виборах у Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна