Польща виходить із Eurocorps

 

Польща вийде з військового угруповання ЄС Eurocorps до 2020 року. Про це повідомив представник організації, штаб-квартира якої базується в Страсбурзі.

Польща, яка є членом НАТО, мала в Eurocorps статус “асоційованої країни”.

За словами полковника Вісенте Далмау, вийти з угруповання – “рішення польського уряду”, передає AFP. Варшава скасувала намір стати в 2017 році повноправним членом Eurocorps.
Рішення про вихід було прийнято “кілька місяців тому”.

“Польські солдати підуть після завершення їхніх контрактів, протягом трьох років щонайпізніше”, – сказав він.

Зазначається, що Польща має 120 військових у Eurocorps.
Асоційованими членам організації, крім Польщі, є Греція, Туреччина, Італія та Румунія.

The European Corps (Eurocorps, Євровійсько, Єврокорпус) – підрозділ, створений з ініціативи Франції та Німеччини. Почав функціонувати в 1995 році. Загалом угруповання нараховує 6 тисяч військовослужбовців, які можуть бути надані в розпорядження НАТО чи Європейського Союзу для виконання гуманітарних місій, евакуації громадян країн-членів ЄС і миротворчих операцій під егідою ООН чи ОБСЄ.
Близько тисячі військових Eurocorps перебувають у Страсбурзі, решта 5 тисяч – у франко-німецькій бригаді, дислокованій переважно в Німеччині. До бригади входять також військові з Бельгії, Іспанії й Люксембургу.
Eurocorps проводив місії у Боснії, Косово, Афганістані і Малі.

Читайте також:
Європарламент ухвалив резолюцію на користь централізації ЄС та спільної армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.