Обшуки в Нацбанку: НАБУ розслідує зловживання 2015-2016 років

 

Національне антикорупційне бюро у середу, 29 березня, проводить обшуки в Національному банку України у справі про зловживання керівництвом НБУ в період 2015-2016 років. Про це повідомляє прес-центр НАБУ 29 березня.

“У відповідь на чисельні запити ЗМІ повідомляємо, що станом на 16 годину 29 березня детективи НАБУ спільно з Департаментом захисту економіки Нацполіції проводять слідчі дії в Національному банку України, під час яких здійснюється виїмка документів”, – інформує Бюро.

В НАБУ зазначили, що документи надаються добровільно.

Слідчі дії відбуваються в рамках розслідування кримінального провадження за фактами зловживання посадовцями НБУ своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, які за попередньою змовою зі службовими особами низки комерційних банків в порушення Закону “Про банки та банківську діяльність” вчинили дії, які спричинили тяжкі наслідки державним інтересам. Ідеться про період 2015-2016 років.

Розслідування за цими фактами детективи НАБУ розпочали в лютому 2017 року. Наразі жодному з учасників про підозру не повідомлено, констатували в Бюро.

У прес-службі Нацбанку повідомили, що слідчі дії щодо виїмки документів проводяться згідно рішення Солом’янського районного суду Києва.

“У відповідності до законодавства та у рамках слідчих дій Національним банком надано правоохоронцям усю запитувану інформацію та матеріали, що забезпечить виконання правоохоронцями їх функцій у повному обсязі”, – заявили у прес-службі регулятора.

Як пише “Економічна правда”, при цьому в НБУ відмовилися повідомити, в рамках якої саме справи проводиться виїмка документів.

На питання про те, чи пов’язані слідчі дії зі справою “Платинум банку”, у прес-службі заявили, що не можуть ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію.

Читайте також:
“Плівки Рожкової”: керівниця з Нацбанку стала фігурантом справи НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна