Парубій і маршал Сейму Польщі збираються разом із візитом до США

Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час візиту до Варшави для участі в міжпарламентській асамблеї “Україна-Польща-Литва” зустрівся з маршалками Сейму і Сенату РП. Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-служба українського парламенту.

Маршал Сенату Станіслав Карчевський підтвердив, що Польща підтримує санкції проти Росії і не бачить за можливе їх скасовувати.

Голова Верховної Ради та спікер Сенату обговорили формат спільного звернення до парламенту США, а також можливість спільного візиту до Вашингтону з метою зустрічі з лідерами законодавчої та виконавчої влади у Сполучених Штатах Америки.

Дякуючи за послідовну підтримку, яку відчуває Україна з боку Польщі, Андрій Парубій на зустрічі зі спікером Сейму Мареком Кухцінським зазначив, що “парламенти здатні ефективно вирішувати спільні питання, і це було продемонстровано останнім часом” – маючи на увазі синхронно схвалену ВР і Сеймом Декларацію пам’яті і солідарності.

“Зокрема, наше спільне рішення зняло напругу у відносинах, яку намагались створити між нами вороги”, – підкреслив голова ВР і додав, що ця зустріч сприятиме обговоренню акту стабільності і відповідальності наших двосторонніх відносин.

“Для нас дуже важливо демонструвати, що якщо хтось хоче розпалити між нами неприязнь, ми швидко і рішуче будемо ці наміри ліквідовувати”, – сказав Андрій Парубій.

На переконання голови парламенту, “співпраця між нашими країнами, особливо регіональна, повинна бути активною і нічим не скутою, зокрема, з точки зору тих подій, які відбуваються у Європі, певного періоду нестабільності у Європейському Союзі”

Учасники зустрічі обговорили питання щодо активізації започаткованої раніше програми “Європа хаб”, у якій зацікавлена Україна, а також перспектив розвитку співпраці “Європа Карпат”.

Читайте також:
Руйнування українських пам’ятників у Польщі оплачував православний олігарх Малофєєв, – хакери

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна