За три роки Нацгвардія має досягти стандартів НАТО, – Порошенко

 

Національна гвардія повинна досягти ступеня розвитку, аналогічного до рівня органів у НАТО та Євросоюзі, за три роки – до 2020 року.
Про це у виступі з нагоди третьої річниці створення Нацгвардії заявив президент Петро Порошенко, повідомляє Еспресо.TV.

Він пояснив, що наразі основні зусилля з бойової та спеціальної підготовки НГУ зосереджуються на вивченні та впровадженні в систему бойової підготовки процедур, що застосовують у країнах НАТО та ЄС.

“Розбудова Нацгвардії відбувається у відповідності з програмою розвитку, розрахованою до 2020 року. Її реалізація, як відомо, передбачає наближення Національної гвардії за структурою і складом до аналогічних органів держав – членів НАТО та ЄС”, – наголосив Порошенко.

Він додав, що зараз представники гвардії засвоюють найсучасніші зразки озброєння і військової техніки та вдосконалюють систему управління. У майбутньому бійців хочуть оснастити сучасними системами військового радіозв’язку та засобами військової розвідки тактичного рівня.

Нагадаємо, Порошенко також розповів, що з весни 2014 року 193 військовослужбовці НГУ загинули під час виконання своїх обов’язків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна