Доба в АТО: вісім бійців з ушкодженнями, понад 80 обстрілів

 

За минулу добу російсько-окупаційні війська 81 раз обстріляли позиції українських військ. Шістьох військовослужбовців поранено, ще двоє отримали бойові травми.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Найбільша кількість обстрілів була зафіксована на Маріупольському напрямку, де окупанти активно використовували зброю, що заборонена Мінськими домовленостями. Позиції під Водяним та Чермаликом противник накривав вогнем ствольної артилерії калібру 122мм, застосовував кулемети та гранатомети різних систем. Захисників Широкиного та Павлополя, підрозділи російсько-окупаційних військ обстрілювали з мінометів калібру 120 мм, а по оборонцях Широкиного, Павлополя, Водяного, Талаківки та Красногорівки – з мінометів калібру 82 мм. Під Новотроїцьким, Широкиним та Водяним проявляли активність ворожі снайпери. Захисників Широкиного обстрілювали з зенітної установки ЗУ-23-2, а Красногорівки – з протитанкового ракетного комплексу. По оборонцях Мар’їнки вів вогонь танк.

На Донецькому напрямку найбільшу активність бойовики проявляли під Авдіївкою, Новгородським, Опитним та Троїцьким. Протягом усієї доби вони обстрілювали позиції сил АТО з крупнокаліберних кулеметів, гранатометів та мінометів калібру 120 мм і 82 мм. Поблизу населених пунктів Зайцеве та Піски зафіксовано застосування незаконними бандформуваннями стрілецької зброї та мінометів калібру 82 мм.
З крупнокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем вони обстрілювали опорні пункти під Невельським та Кам’янкою.

На Луганському напрямку гаряче було під Новозванівкою, де сепаратисти застосовували гранатомети, кулемети та міномети калібру 82 мм.

Для зниження вогневої активності ворога, підрозділи сил АТО відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також:

Морпіхи ЗСУ мусили залишити здобутий опорник під Водяним, бо в танка закінчився б/к , – волонтер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна