У нозі бійця в зоні АТО застряг постріл гранатомета

У зоні АТО при підготовці до знищення боєприпасів, що не розірвалися, військовий однієї з окремих механізованих бригад отримав мінно-вибухову травму м’яких тканин правої ноги. У ногу військовослужбовця влучив постріл ручного протитанкового гранатомета і застряг у ній, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За словами начальника медчастини ОТУ “Маріуполь” Ярослава Било, гранатометний постріл, застрягши у нозі військовослужбовця, пошкодив кістки п’яти й стегна та завдав поширеної рваної вогнепальної рани гомілки.

“Медперсонал лікарсько-сестринської бригади, ризикуючи власним життям, надав постраждалому, котрий знаходився у гемотравматичному шоці, першу медичну допомогу.
Військові хірурги 61-го військово-польового мобільного шпиталю пліч-о-пліч з саперами, які прибули на місце події для визначення ступеню безпечності, прооперували військовослужбовця. Медики дістали з ноги постріл, провели хірургічну обробку рани та наклали апарат зовнішньої фіксації”, – йдеться в повідомленні.

Для подальшого лікування травмованого бійця доправили у військовий госпіталь Дніпра.

Нагадаємо, як писала “Новинарня“, влітку минулого року постріл гранатомета застряг у долоні курсанта на полігоні в Одеській області.

Стрільби на Одещині: в руці курсанта застрягла бойова граната з ВОГа. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна