У Білорусі затримали опозиційного лідера Некляєва та інших активістів Дня волі

 

Правоохоронні органи в ніч на 25 березня затримали білоруського опозиціонера Володимира Некляєва. Його зняли з поїзда в Бресті, повідомив у “Фейсбуці” директор інформаційного агентства БелаПАН Алесь Липай.

“О другій годині ночі затриманий білоруський поет, кандидат у президенти на виборах 2010 року Володимир Некляєв. Міліція зняла пана Некляєва в Бресті з поїзда, яким він повертався на батьківщину з Варшави, де брав участь в дискусії щодо становища в Білорусі”, – написав Липай.

За повідомленням “Білоруського партизана”, опозиціонера помістили в ІТТ Ленінського РВВС Бреста.

Суд у Мінську 24 березня мав розглянути адміністративну справу щодо Некляєва, його звинувачують в участі у несанкціонованому “марші дармоїдів” 17 лютого.

Некляєв разом з іншими білоруськими опозиціонерами 25 березня планував взяти участь у маніфестації на честь Дня волі. У цей день неофіційно відзначається річниця створення Білоруської Народної Республіки.

За інформацією з Білорусі, напередодні Дня волі та власне 25 березня в Мінську та по всій країні тривають затримання опозиційних активістів.

Читайте також:
Білоруські спецслужби приписали затриманим “екстремістам” символіку
і Азову, і Антимайдану

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна