Цієї ночі Україна переводить годинники на літній час

 

Цією ночі, із суботи на неділю, Україна переходить на літній час.

Як передає “Новинарня“, всупереч чуткам про скасування такої акції, з цього приводу існує традиційне рішення уряду.

“26 березня 2017 року о 3 (третій) годині за київським часом запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину вперед”, – сказано в повідомленні Кабміну від 22.03.2017.

Отже, спати будемо менше: після того як о 3-й годині ночі стрілки годинника переведемо на годину вперед, хронометри показуватимуть 4:00 ранку.

Графік роботи автобусних станцій, аеропортів і залізничних вокзалів уже адаптовано. Зокрема, в “Укрзалізниці” повідомили: “У квитках на потяги компанії ПАТ “Укрзалізниця” вказаний вже відкоригований графік руху пасажирських і приміських поїздів. Тому мандрівникам, які запланували поїздки на цей вихідний, а також тим, хто буде зустрічати на вокзалі друзів або гостей у понеділок, 27 березня, варто бути уважними і вчасно привести у відповідність час на своїх годинниках”.

Переведення годинників на літній час на території України здійснюється щороку з 1981 року.
Вважається, що це приводить до більш ефективного використання світлого часу доби в літній період та зменшення споживання електроенергії.

Перехід на сезонний час проводиться більш ніж у ста країнах світу. Зокрема, США і Канада вже перейшли на літній час. У Європі перехід на літній час не здійснюють лише Ісландія, Туреччина, Білорусь і Росія.

На пострадянському просторі переводять стрілки годинника тільки в Україні, країнах Балтії та Молдові.




Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна