СЦКК: Керівництво ОРДЛО свідомо працює на погіршення гуманітарної ситуації

 

Керівництво ОРДЛО створює передумови для погіршення гуманітарної ситуації в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на дані української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Як зазначається в повідомленні, за період з 17 по 24 березня в СЦКК надійшло 40 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт пошкодженої інфраструктури. Заявки отримані від керівників підприємств ДТЕК «Донецькобленерго», комунального підприємства «Компанія “Вода Донбасу”», ПАТ «Укрзалізниця» філія «Донецьк Залізниця» та Торговельний дім «Нафтопродукт», які розташовані на території, підконтрольній уряду України та окремим регіонам Донецької та Луганської областей.

І з боку Збройних Сил України та військово-цивільних адміністрацій цих областей “вжито вичерпних заходів для проведення ремонтно-відновлювальних робіт”, наголошують в СЦКК. Йдеться про надання гарантій безпеки та заведенні «режиму тиші» в районах, де працюють ремонтні бригади, – як на території підконтрольній уряду України, так і ОРДЛО.
Українською стороною погоджено 19 із 40 заявок на проведення робіт, з них на підконтрольній території – 6, на суміжній – 1, на території ОРДЛО – 5.

Але такі роботи не можуть бути здійснені вже протягом останнього тижня внаслідок відмови з боку ОРДЛО у наданні аналогічних гарантій безпеки.

Зазначається, що російська сторона СЦКК надала письмові повідомлення про гарантії безпеки з боку керівництва ОРДЛО тільки по 15 із 40 заявок. При цьому ремонтно-відновлювальні роботи передбачається проводити виключно на території ОРЛО.

“Все це вказує на той факт, що російська сторона СЦКК не приділяє належної уваги щодо забезпечення проведення аварійних ремонтно-відновлювальних робіт для відновлення електро- та водопостачання міст на всій території Донецької та Луганської областей. Такими діями керівництво ОРДЛО черговий раз грубо порушує норми міжнародного права, відверто нехтує інтересами громадян, положеннями Мінських домовленостей та свідомо створює передумови для погіршення гуманітарної ситуації у містах”, – наголошується в заяві

Читайте також:

На Донеччині знову обстріляли місію ОБСЄ і СЦКК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна