Для розмінування Балаклії прибувають представники НАТО

 

До міста Балаклія Харківської області почали прибувати представники НАТО для розмінування території, де триває пожежа з вибухами на арсеналі ракетно-артилерійських озброєнь.
Про це повідомила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична в ефірі телеканалу “112 Україна” пополудні 25 березня.

“На цю хвилину прибувають представники НАТО для того, щоб провести роботи по розмінуванню військової бази за указом президента”, – заявила Світлична.

Як повідомляла напередодні “Новинарня“, про те, що НАТО долучиться до розмінування Балаклії, повідомив президент України Петро Порошенко.
“Євроатлантичний центр реагування на катастрофи вже активізував механізм залучення допомоги для гуманітарного розмінування в Балаклії. Дякуємо партнерам НАТО за оперативну реакцію на моє звернення”, – написав Порошенко у “Твіттері”.
23 березня він просив про допомогу НАТО.

Читайте також:
У Балаклії затримали мародера

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території 65-го ракетно-артилерійського арсеналу оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках 65-го ракетно-артилерійського арсеналу став диверсійний акт із застосуванням безпілотного літального апарату.

За інформацією МОЗ, поранено 2 особи та 1 особа загинула.

Було евакуйовано майже 36 тисячі людей із Балаклії та навколишніх сіл.

Створено 10-кілометрову межу зони небезпеки можливого розльоту боєприпасів, відселено навколишні села. Повітряний простір у радіусі 40 кілометрів від місця пожежі на артскладах у Балаклії закрито.
Посилено режим прикордонного контролю на південно-східному напрямку.

Надвечір 24 березня заступник міністра оборони заявив, що пожежа на складах припинилася, залишилося ліквідувати наслідки в місті. Однак і після цього на арсеналі лунають поодинокі вибухи.

Дивіться фоторепортаж >>>

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна