З початку війни СБУ втратила 21 працівника вбитими та очистилася від перевертнів, – Порошенко

 

З початку російської агресії Служба безпеки України втратила загиблими 21 працівника, понад 100 осіб отримали поранення.
Про це заявив президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди 25-ї річниці СБУ.

“Першим своє життя за Україну у війні проти російського агресора на Донбасі віддав капітан підрозділу «Альфа» Геннадій Біліченко”, – нагадав глава держави.

За словами президента, в 2014 році “на передову Служба безпеки вирушила далеко не в найкращій формі, але в бойових умовах швидко відродилася та гідно справляється з покладеними на неї обов’язками”.

За повідомленням прес-служби АП, Петро Порошенко зауважив, Службі довелося пройти складний та болісний шлях очищення від корупціонерів, зрадників, скинути баласт кар’єристів з низькими професійними та морально-діловими якостями.

При цьому він зазначив, що, “на жаль, були часи, коли з відома керівництва України Російська Федерація займалася демонтажем Служби безпеки України, її перетворенням на недієздатну структуру, насичену зрадниками та перевертнями”.

Утім, за словами президента, “разом, пліч-о-пліч ми доклали зусиль із пришвидшеного перетворення Служби на ефективний бойовий організм. І нам це вдалося”.

“Створено дієву систему самоконтролю за чистотою рядів. Із Служби було звільнено понад 2 тисячі осіб. Натомість прийнято на службу молодих, патріотично налаштованих офіцерів, багато з яких вже пройшли випробування і загартувались у бойових діях. Підростає і молода зміна курсантів, які сьогодні тут з нами”, – сказав президент.

“Довіра до СБУ та партнерство СБУ із спецслужбами країн–наших партнерів вже розвинулися до рівня спільних операцій за межами території України. Наша спецслужба навчилася і розуміти задуми ворога, і діяти асиметрично. В цілому – перейшла до системної роботи”, – заявив президент.

Петро Порошенко зазначив, що за минулий рік СБУ попередила 10 терактів, затримала 56 учасників терористичних і диверсійно-розвідувальних груп, викрила 15 спроб закласти вибухові пристрої.
Також, за його словами, СБУ зловила 46 осіб, причетних до діяльності міжнародних терористичних та екстремістських організацій, з яких 15 перебували у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

бійці СБУ. Фото прес-служби президента Петро Порошенко і голова СБУ Василь Грицак. Фото прес-служби президента
<
>

“Діалектика гібридної війни вимагає від вас нових, форм протидії агресору. Окрему небезпеку становлять спроби Кремля завдати «удару в спину», зсередини ослабити нашу державу, позбавити її волі і здатності для подальшого розвитку. Очікую від Служби протидії розвідувально-підривній та диверсійній діяльності спецслужб Російської Федерації, вжиття активних контррозвідувальних заходів у рамках стримування її агресії”, – підкреслив Петро Порошенко.

 

Під час урочистостей президент вручив службовцям Служби безпеки державні нагороди та присвоїв чергові звання.

Читайте також:
В СБУ відзвітували про роботу за рік: затримані шпигуни,
вилучена зброя, попереджені теракти. ІНФОГРАФІКА

В Одесі відкрили пам’ятник воїнам та працівникам СБУ, загиблим в АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна