Пожежа на складах РАО в Балаклії: вибухами пошкоджено 8 будинків, працюють танки

 

В результаті вибухів на складах армійських боєприпасів у Балаклії Харківської області пошкоджено вісім житлових будинків.

Хоча вибухи постійно лунають, на місці перебуває велика кількість військових, працівників ДержНС, Нацполіції, організовано патрулювання в населених пунктах, звідки відселено сешканців. Всі служби працюють злагоджено та вміло, ніякої паніки серед людей немає.
Про це повідомила в соцмережі народна депутатка Надія Савченко, яка ввечері 23 березня приїхала до Балаклії.

Під Балаклією почали працювати пожежні танки, які пробивають дорогу та підтягують спецтехніку, кількість вибухів зменшилася. Про це ввечері інформував помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

Раніше Міноборони заявило, що станом на 18:00 інтенсивність вибухів зменшилася, що дає змогу оцінити масштаби події та готуватися приступити до локалізації події. Військові налагодили тісну співпрацю із іншими силовими структурами та місцевою владою. Завдяки цьому вдалося мінімізувати наслідки вибухів на території арсеналу.

Читайте також:
Гройсман каже, що вибухи під Балаклією можуть тривати тиждень. Поранено жінку

Віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко повідомив, що ліквідація надзвичайної ситуації пройде у три етапи: ліквідація пожежі та логістика надання допомоги людям, евакуація з подальшим розміщенням; розмінування об’єкту; відновлення пошкоджених будівель та інфраструктури.

Президент Петро Порошенко дав розпорядження МЗС, Міноборони та Держслужбі з надзвичайних ситуацій залучити допомогу НАТО для гуманітарного розмінування складів боєприпасів у Балаклії. Про це йдеться у “Твіттері” глави держави.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території 65-го ракетно-артилерійського арсеналу оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Вибухи тривають уже понад добу.

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках 65-го ракетно-артилерійського арсеналу став диверсійний акт із застосуванням безпілотного літального апарату.

Створено 10-кілометрову межу зони небезпеки можливого розльоту боєприпасів, відселено навколишні села. Повітряний простір у радіусі 40 кілометрів від місця пожежі на артскладах у Балаклії наразі закрито.
Посилено режим прикордонного контролю на південно-східному напрямку.

Читайте також:
Пожежа на складах озброєнь у Балаклії:
рвуться снаряди, версія – диверсія. ФОТО, ВІДЕО

Робити Міноборони крайнім за пожежу в Балаклії – як мінімум некоректно, – Кулик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.