Ліцензію на мовлення в зоні АТО здобуло ще одне радіо. СТАТИСТИКА НАЦРАДИ

 

У зоні АТО мовитиме нова радіостанція. На підставі конкурсу, проведеного Нацрадою 23 березня, ліцензію для мовлення в районі міста Кремінна (Луганська область) отримало радіо “49-та паралель”.
Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

“Чому ця подія є важливою? По-перше, команда “49-ї паралелі” не була до цього моменту ліцензіатом Національної ради. Тобто не могла отримати будь-яких дозволів на тимчасове мовлення в зоні проведення АТО. Для цього треба було взяти участь в конкурсі та отримати ліцензію на частоту. Саме це й було сьогодні зроблено.
Але радіостанція чекала на цю частоту… цілий рік. Оскільки було витримано всі необхідні для проведення конкурсу процедури.

Про що це говорить?  З 2015 року, в рамках роботи Комісії з питань відновлення мовлення при Міністерстві інформаційної політики України, ми надаємо ліцензіатам дозволи на тимчасове мовлення в зоні проведення АТО, і цей процес триває не більше двох місяців. Протягом останніх двох років, завдяки цьому підходу, нами було надано в користування радіостанцій та телеканалів 76 частот. Якби цей підхід не було застосовано, кожна радіостанція в АТО чекала би, як “49-та паралель”, не менше року. Навіть не знаю, скільки років знадобилося б для того, щоб прорахувати й надати в користування ці 76 частот”, – розповів Костинський у “Фейсбуці”.

Відтепер радіо “49-та паралель”, як ліцензіат Нацради, має право отримувати дозволи на тимчасове мовлення для розвитку мережі в зоні проведення АТО, вкладаючись в 1-2 місяці, повідомив він.

Член Нацради також оприлюднив інфографіку станом на 31.12.2016 про нові українські радіостанції, які мовлять у зоні АТО (розпочали мовлення в 201402016 роках на підставі дозволів на тимчасове мовлення, виданих Нацрадою і МІП, в рамках Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного ТБ і РМ при Мінінформполітики):

  • Донецька область – 11 радіостанцій, 32 частоти, 5 населених пунктів;
  • Луганська область – 8 радіостанцій, 25 частот, 8 населених пунктів.

Як видно, в обох областях у зоні АТО мовить 100% україномовне “Радіо 1”, засноване співачкою Русланою.

Читайте також:
Після закону про квоти з’явилися дві на 100% україномовні радіостанції, – Нацрада

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна