Ле Пен у Москві запропонувала Путіну обмінюватися розвідданими

 

У п’ятницю, 24 березня, кандидат в президенти Франції і лідер партії “Національний фронт” Марін Ле Пен відвідала Москву, де провела зокрема зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляє російське агентство ТАСС, учасники зустрічі обговорили перспективи “спільної боротьби з тероризмом”.

За словами Ле Пен, Росія і Франція відносяться до тих країн, які ведуть “реальну боротьбу з тероризмом”. Зокрема, кандидат в президенти Франції заявила, що Росія нібито продовжує “боротися з тероризмом в Сирії”, а Франція, в свою чергу, бере участь у операції в Чаді. Відтак вона запропонувала, щоб Москва і Париж обмінювалися розвідданими.

“На жаль, це не тільки масові атаки, але це і поодинокі атаки. Також ви знаєте, сталося кілька днів тому подія в Великій Британії. І я думаю, що було б корисно обмінюватися також відомостями розвідки між нашими країнами”, – зазначила лідерка праворадикальної партії, яка є другою за рейтингом кандидаткою на президентських виборах, що відбудуться вже у квітні.

Путін заявив, що Росія, як і інші країни, неодноразово піддавалася терористичним атакам, і згадав про напад чеченських бойовиків на військову частину, який стався сьогодні вранці (24 березня).

“Всі ми живемо у таких дуже складних умовах. Ми повинні усвідомити, нарешті, реальність цієї загрози і об’єднати зусилля в боротьбі з тероризмом”, – цитує слова Путіна агентство РІА “Новости”.

Російський президент підкреслив, що Росія надає дуже великого значення відносинам з Францією.

“Ми ні в якому разі не хочемо впливати на події, що відбуваються, але залишаємо за собою право спілкуватися з усіма представниками всіх політичних сил країни, також як роблять наші партнери, наприклад, в Європі, в США”, – зазначив Путін.

Марін Ле Пен прибула до Москви на запрошення комітету Держдуми з міжнародних справ та виступила на його засіданні.

Як повідомляє ТАСС, Ле Пен заявила, що “не бачить підстав” для ворожого ставлення влади Франції до Росії. Вона зазначила: “Росія і Франція повинні підтримувати і розвивати відносини, які пов’язують нас з давніх пір”.
За словами лідерки “Нацфронту”, “в історичній перспективі двосторонні відносини завжди розвивалися як в культурній та торговельній сферах, так і в енергетичній”.

Як зазначає Українська служба ВВС, це вже четвертий з 2011 року візит Марін Ле Пен до Росії, починаючи з 2011 року.
Він передує двом турам президентських виборів у Франції, що відбудуться 23 квітня і 7 травня.

AP повідомляє з посиланням на однопартійців Ле Пен, що вона шукає фінансування на проведення президентської, а згодом і парламентської передвиборчих кампаній.
Раніше в ЗМІ неодноразово з’являлася інформація про фінансування французького “Нацфронту” з Росії.

Як відомо, Марін Ле Пен посідає євроскептичну, антиіммігрантську позицію, виступає за зняття санкцій з РФ та заявляє про приналежність Криму Росії (у зв’язку з цим СБУ мала намір заборонити їй в’їзд в Україну).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна