Командувач армії США в Європі висловився за збройну підтримку України

 

Кремль використовує військові дії в Україні і Сирії для випробування нових видів зброї та методів війни. Сполучені Штати у відповідь мають максимально посилити українські Збройні сили.
Про це заявив головнокомандувач Об’єднаних сил НАТО в Європі, командувач армії США в Європі генерал Кертіс  Скапаротті на слуханнях у Сенаті США, повідомляє “Голос Америки”.

“Вони (українські військові) протистоять так званим “сепаратистам”, які насправді є російськими ставлениками. Росія постачає їм смертоносну зброю й також випробовує там деякі нові військові методи. Ми маємо посилити українські Збройні сили настільки, наскільки це можливо”, – заявив генерал Скапаротті у відповідь на запитання сенатора-республіканця Джеймса Інгофа про те, чи погоджується він із тим, що США мають надати Україні летальну зброю.

“Ми бачимо, що в Україні росіяни певною мірою роблять те, що вони робили в Сирії. Це використання українського конфлікту як полігону для випробовування їхньої новітньої технології та методів. (…) Робота з Україною надає і нам можливість протестувати деякі речі, які ми робимо. Ми маємо надати їм системи раннього сповіщення й тому подібне, щоб вони могли протистояти тому, що роблять російські ставленики”, – додав командувач армії США в Європі.

“Рада чути, що ви підтримуєте надання летальної зброї нашим друзям в Україні”, – заявила сенатор-республіканець Джоні Ернст, коментуючи відповідь командувача.

“Виглядає, що ми всі з цим погоджуємося. Я про це чітко сказала цій адміністрації і сподіваюся, що ця адміністрація вирішить надати допомогу якомога раніше. Віднедавна я відчуваю все більше занепокоєння через використання Росією тактичних дронів для встановлення місця перебування артилерії, а також технологій для блокування GPS-навігації”, – сказала Ернст.

Читайте також:
Після приходу Трампа Америка може погодитись на поставку в Україну
летальної зброї, – посол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна