Геращенко: Слідство щодо вбивства Вороненкова серйозно просунулося, кілер – “кріт” з РФ

 

Екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова убив агент російських спецслужб, який проник у силові структури України. Про це в ефірі каналу “1+1” ввечері 23 березня заявив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко.

“Він (Вороненков) був убитий агентом російських спецслужб, який проник в українські силові структури, який проходив в них службу, а потім отримав наказ про ліквідацію ворога Росії – Дениса Вороненкова”, – сказав Геращенко.

Кілер пішов на вбивство із посвідченням Національної гвардії, аби показати його силовикам у разі затримання, пояснив депутат.

За його словами, слідство серйозно просунулося за перший день, коли Вороненков був убитий.

“Уже відома особистість кілера, його біографія. І ми можемо з упевненістю сказати, що Денис Вороненков убитий агентом російських спецслужб, громадянином України”, – заявив Геращенко, додавши, що не уповноважений розповідати подробиці про цю людину.

Як повідомляла “Новинарня“, 23 березня перед обідом у центрі Києва був розстріляний колишній депутат Держдуми Росії Денис Вороненков, який нещодавно отримав українське громадянство. При цьому охоронець росіянина встиг вистрілити в убивцю і теж був важко поранений.
Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що в кілера, який застрелив Вороненкова, було при собі службове посвідчення. Кілер помер у лікарні надвечір через поранення, несумісні з життям.
Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Читайте також:
Убитий в Києві екс-депутат Держдуми Вороненков припускав,
що його можуть знищити, “як Бандеру”

Луценко: Постріл у Вороненкова доводить,
що слідство на правильному шляху

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна