Росія відмовилася від пропозиції дистанційно транслювати виступ своєї співачки на “Євробаченні”

 

Росія відхилила пропозицію Європейської мовної спілки про організацію дистанційного виступу на конкурсі “Євробачення-2017” учасниці від РФ Юлії Самойлової, якій СБУ заборонила в’їзд на Україну.

Про це йдеться в заяві російського Першого каналу, пише ТАСС.

“Ми вважаємо дивною пропозицію дистанційної участі (російської співачки) і відмовляємося від неї. Вона, безумовно, суперечить самому змісту заходу”, – наголошується в заяві.

Також зазначається, що Перший канал діяв у повній відповідності до правил “Євробачення” й обрав учасника конкурсу, який зареєстрований ЄМС і залишається діючим конкурсантом.

На телеканалі стверджують, що претензій до Самойлової з боку ЄМС немає, і за правилами “Євробачення” країна-мовник має забезпечити всім учасникам “можливість отримати в’їзну візу на весь період проведення заходу”.

“Таким чином, відмова Юлії Самойловій у в’їзді на територію України порушує правила конкурсу”, – заявляє Перший канал РФ.

На телеканалі вважають, що ЄМС “не повинна створювати нові правила для російського учасника у 2017 році і здатна провести конкурс відповідно до свого ж регламенту”.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше СБУ заборонила в’їзд на територію України російській учасниці “Євробачення” через її поїздки до окупованого Росією Криму.

Після цього в Європейській мовній спілці заявили, що “глибоко розчаровані” цим рішенням української влади.

Сьогодні, 23 березня, на офіційному сайті “Євробачення” з’явилося повідомлення про те, що організатори міжнародного конкурсу запропонували російському “Першому каналу” організувати трансляцію виступу Самойлової в прямому ефірі.

“Ми продовжуємо діалог з українською владою, щоб усі артисти виступили в Києві. Вкрай важливо, що «Євробачення» залишається вільним від політики. Враховуючи обставини заборони на поїздку Юлії, ми вважаємо за необхідне запропонувати рішення, яке виходить за рамки цих питань”, – сказав виконавчий супервайзер конкурсу Джон Ола Санд.

У МЗС РФ назвали рішення Києва політичним і відзначили, що воно не враховує інтереси простих глядачів.

“Це черговий обурливий, цинічний і нелюдський акт київської влади”, – заявив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

У середу ввечері в прес-службі Першого каналу повідомили, що Самойлова зможе представити Росію на “Євробаченні” наступного року (коли конкурс відбуватиметься в іншій країні), якщо в поточному році Україна не змінить свого рішення.

Нагадаємо, завдяки перемозі Джамали на “Євробаченні-2016”, у 2017 році цей пісенний конкурс відбудеться у травні в Києві.

Російське керівництво вирішило не проводити у 2017 році національного відбору на “Євробачення”, і 13 березня визначило для участі в конкурсі виконавицю з обмеженими можливостями Юлію Самойлову.

При цьому відомо, що співачка в червні 2015 року виступала в окупованому Росією Криму, потрапивши на півострів через територію РФ – із порушенням українського законодавства.

Влада в Києві забороняє гастролі російських артистів, котрі раніше виступали в Криму, в’їжджаючи на півострів з РФ.

Голова СБУ Василь Грицак 20 березня заявив, що заборона на в’їзд Самойловій в Україну вже підготовлена. Проте в Кремлі заявили, що не змінюватимуть російського учасника “Євробачення-2017” у Києві, якщо Юлію Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

Читайте також:

Стало відоме ім’я виконавця, який представлятиме Україну на пісенному конкурсі “Євробачення-2017”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна