Командувач Сухопутних військ США в Європі відвідав полігон у Старичах

 

Міжнародний центр миротворчості та безпеки в селі Старичі (Яворівський район Львівської області) відвідала американська військова делегація на чолі з командувачем Сухопутних військ США в Європі генерал-лейтенантом Беном Ходжесом. Про це інформує прес-служба Генштабу ЗС.

У складі делегації на полігоні в Старичах були також начальник штабу Сухопутних військ США в Європі бригадний генерал Кай Рохршнайдер, заступник командувача Сухопутних військ США в Європі генерал-майор Тімоті Макгуайр, заступник командира 4-ї піхотної дивізії Сухопутних військ США бригадний генерал Крістофер Донех’ю та ще низка представників СВ США в Європі.

Високі гості ознайомились з перебігом підготовки одного з механізованих батальйонів Збройних сил України за участю інструкторів в рамках “Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна” (JMTG-U), поспілкувались із військовослужбовцями країн-партнерів, оглянули об’єкти навчально-матеріальної бази та інфраструктури МЦМБ.

“Тут, на полігоні, зараз перебуває дві з половиною сотні американських військовослужбовців, які надають допомогу у підготовці підрозділів української армії. Це гарний приклад, того що США продовжуватимуть підтримувати Україну, – зазначив генерал Ходжес під час спілкування із представниками українських ЗМІ. – За два останні роки, впродовж яких я маю можливість спостерігати за тим, що відбувається на цьому полігоні, я можу із впевненістю сказати: якість підготовки та навчально-матеріальної бази стрімко зростає”, – наголосив він.

Окрему увагу генерал-лейтенант Ходжес звернув на підготовку майбутніх офіцерів для українського війська. Адже саме цими днями цьогорічні випускники Національної академії Сухопутних військ складають на полігоні підсумкові державні іспити.
Він поспілкувався з курсантами, поділився з ними власним досвідом, надав цінні поради на подальшу офіцерську службу, а також подарував їм на згадку пам’ятні відзнаки від свого імені.

“Я побачив дуже яскраве майбутнє України. Ці розумні молоді люди в непростий для своєї країни час обрали шлях справжніх лідерів”, – зазначив генерал-лейтенант Ходжес.

Представники ЗС США та України підбили попередні підсумки спільної роботи й обговорили перспективи подальшого співробітництва.

“Мені надзвичайно приємно, що генерал Бен Ходжес активно підтримує створення Навчального центру підготовки підрозділів, який на сьогоднішній день спроможний власними силами готувати армійські підрозділи до батальйону включно”, – підкреслив начальник Національної академії Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

“Також, завдяки нашій співпраці, ми мали можливість особисто ознайомитись зі специфікою діяльності провідних навчальних центрів збройних сил НАТО. Саме за їхнім прикладом та за підтримки вітчизняного оборонного відомства ми нині розбудовуємо тут подібний центр, який не поступатиметься кращим закордонним аналогам”, – зазначив він.

Читайте також:
Американська армія передала для потреб ЗСУ першу партію
машин медичної евакуації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна