Доба АТО: один воїн загинув, ЗСУ б’ють у відповідь

 

Один український воїн загинув та ще одного було поранено. Про такі втрати ЗСУ йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО за минулу добу, 23 березня.

Зазначається, що в районі проведення антитерористичної операції на Сході ситуація залишається напруженою, але контрольованою Збройними силами України. Протягом середи було зафіксовано 84 обстріли з боку російсько-терористичних військ.

“Враховуючи ситуацію, українські військові відкривали вогонь у відсіч”, – сказано в повідомленні.

На Маріупольському напрямку найбільше обстрілів по українських позиціях зафіксовано під Широкиним, захисників якого ворог обстрілював з мінометів 120 мм та 82 мм калібру, озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. З артилерійських систем калібру 122 мм та РСЗВ “Град-П” (“Партизан”) противник вів вогонь по опорних пунктах українських морпіхів біля села Водяна. Під Павлополем, Лебединським, Гнутовим та Чермаликом противник застосовував гранатомети та великокаліберні кулемети. У Марїнці наші позиції обстрілював ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку найгарячішою точкою була Авдіївка, оборонців якої російсько-терористичні підрозділи обстрілювали з мінометів, гранатометів, кулеметів, та протитанкових ракетних комплексів. Під Зайцевим по позиціях українських захисників бойовики застосували ствольну артилерію калібру 152 мм. Із гранатометів та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по опорних пунктах ЗС України під Луганським, Троїцьким та Верхньоторецьким.

Як інформував прес-центр штабу напередодні ввечері, військовослужбовець Збройних сил України загинув “внаслідок обстрілу опорного пункту підрозділу однієї з механізованих бригад, що розташований неподалік Авдіївки”.

На Луганському напрямку найбільших ударів ворога зазнали захисники Новозванівки, яку російські найманці обстрілювали зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів та кулеметів. По позиціях сил АТО в районі Кримського ворог вів вогонь із мінометів калібру 82 мм, а під Станицею Луганською – із гранатометів та стрілецької зброї

Читайте також:
Стала відома доля морпіхів, поранених під Маріуполем напередодні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна