Росіяни не пристають до офіційно насаджуваної версії походження РФ. СОЦІОЛОГІЯ

 

26% росіян вважають, що історія їхньої країни починається з Київської Русі, ще 12% бачать відправною точкою хрещення Русі. Про це свідчать результати опитування, проведеного “Левада-Центром”.
Порівняно з аналогічним опитуванням 2003 року кількість “прибічників Київської Русі” зріс на 7% (з 19%).

При цьому найбільший відсоток жителів РФ – 36% – упевнені, що їх історія стартувала “в незапам’ятні часи, споконвіку”.
У 2003 році таких було 39%.
Лише 2% “віддають голоси” за Московське царство, 7% ведуть відлік історії РФ від “створення руських (російських) князівств”, 5% – царювання Петра І.

Ще 3% респондентів відповіли, що історія РФ починається з Жовтневої революції 2017 року, по 2% – з розпаду СРСР та обрання Володимира Путіна президентом.

Опитування “Левада-центру” було проведено з 2 по 6 березня серед 1600 людей по всій Росії.

Як писала “Новинарня“, 4 листопада 2016 року президент РФ Володимир Путін у Москві відкрив пам’ятник київському князю Володимиру, назвавши його “засновником держави російської”.

Як відомо, в останні роки Путін неодноразово робив заяви, згідно з яким прямим спадкоємцем Київської Русі є, на його думку, в першу чергу нинішня Росія, а не Україна.
У російськомовній Вікіпедії стаття “Київська Русь” була перейменована на “Давньоруська держава”, а її столицею на першому місці вказано Новгород, а вже потім Київ. З таким ухилом також були переписані нові підручники історії Росії.

Читайте також:
Для росіян найбільша гордість – перемога у війні та окупація Криму. СОЦІОЛОГІЯ

Крім Теліги, вандали облили фарбою ще й пам’ятник князю Володимиру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна