Україна і Польща готують спільний комплекс ППО малої дальності

 

Україна запропонувала Польщі спільну розробку нового комплексу протиповітряної оборони малої дальності.
Про це повідомляє “Військовий інформатор” з посиланням на польський військовий журнал “Альтаїр“.

Зазначається, що генеральний директор концерну “Укроборонпром” Роман Романов, офіційно запропонував польському міністерству національної оборони нову спільну розробку ППО малої дальності з використанням авіаційних ракет Р-27, яка виготовляється київським підприємством “Артем”.

8 березня Романов презентував заступникові глави МНО Польщі Бартошу Ковнацькому план створення прототипу системи ППО малої дальності, який отримав робочу назву Р-27 ADS (Air Defence System), підготовлений ДП “Артем”.

Нова система ППО може отримати назву Narew (“Нарва”).

Вона включатиме в себе такі компоненти польського виробництва: оглядовий радар, радіолокатор наведення ракет, мобільна стартова позиція, пасивна оптико-електронна система спостереження за повітряними цілями і стеженням за ракетою, система бойового управління, системи зв’язку між компонентами.

Перший демонстраційний пуск нової української ракети “земля-повітря” з використанням польської радіолокаційної станції призначено на червень 2017 року.
Потім планується подальше проведення спільних наукових досліджень і розробок за участю польських компаній Polską Grupą Zbrojeniową і приватного підприємства WB Electronics для початкової демонстрації системи в червні 2018 року, а також провести попередні випробування за участю представників міністерства національної оборони Польщі в жовтні 2018 року.

Дослідне виробництво субкомпонентів системи за участю Polską Grupą Zbrojeniową, WB Electronics і ДП “Артем” передбачається почати влітку 2018 року з тим, щоб пройти військові приймальні випробування в листопаді 2018-го.
Запуск масового виробництва передбачається з листопада 2019 року.

Читайте також:
Укроборонпром представив на виставці в Еміратах безпілотний БТР “Фантом”. ВІДЕО

“Укроборонпром” за завищеними цінами купує російські двигуни через Молдову, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна