Поліція в Москві затримала й відпустила українського кореспондента Цимбалюка

 

Російська поліція відпустила затриманих у Москві кореспондента агенції УНІАН в РФ Романа Цимбалюка та оператора телеканалу “1+1” Микиту Бородіна, а також аспіранта історичного факультету МДУ Захара Сарапулова.

“Після трьох годин перебування у відділенні поліції в МДУ (Московському держуніверситеті) мене, оператора й Захара відпустили”, – повідомив у коментарі УНІАН сам Цимбалюк.

Російські силовики затримали згаданих осіб після запису інтерв’ю із Сарапуловим.

“Після того, як ми записали інтерв’ю, Захар дістав прапор України, і ми його теж зняли. Після чого під’їхала поліція і почала перевіряти документи. У результаті поліцейські почали говорити, що нібито ми проводили мітинг і, можливо, викрикували якісь гасла, і зараз нас доставили у відділення поліції в будівлі МДУ. Забрали паспорти, акредитації”, – розповідав Цимбалюк.

Як відомо, трьома днями раніше в тому ж відділку внутрішніх справ МДУ побили аспіранта Сарапулова – за те, що він махав з вікна гуртожитку синьо-жовтим прапором під час мітингу з нагоди третіх роковин анексії Криму.

Український журналіст, відомий гострими питаннями до президента РФ Путіна на прес-конференціях, заявив про безпідставність затримання.
“За російським законодавством, вони не мали права нас затримувати. Ми знімали в громадському місці, на вулиці, практично в сквері, неподалік від оглядового майданчика”, – сказав Цимбалюк.

Інформаційне агентство УНІАН назвало неприпустимим затримання своїх співробітників в Російській Федерації і закликало правоохоронні органи РФ діяти в рамках російського правового поля і російської Конституції і припинити незаконні дії щодо наших співробітників.

Міністерство закордонних справ України назвало затримання журналіста УНІАН “провокацією з боку Російської Федерації”. Про це речниця МЗС України Мар’яна Беца повідомляла у “Твіттері”.
За її словами, український консул виїхав до відділу поліції для з’ясування обставин.

ОНОВЛЕНО. Поліція Москви пояснила затримання Романа Цимбалюка й Микити Бородіна тим, що “хотіла з’ясувати персони затриманих”.
Про це в коментарі УНІАН повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

Читайте також:

У Москві ФСБшники побили аспіранта, який під час святкування анексії Криму розмахував прапором України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна