Недекомунізованому коню Щорса відпиляли ногу

 

Невідомі пошкодили пам’ятник більшовицькому військовому діячеві Миколі Щорсу в Києві, відпилявши частину правої передньої ноги статуї коня.
Про це повідомив користувач “Фейсбуку” Володимир Воротньов, оприлюднивши відповідне фото.

Як відомо, згідно до закону про декомунізацію пам’ятник Щорсу мали демонтувати ще минулого року. Однак у КМДА й Міністерстві культури вирішили, що оскільки монумент становить художню цінність, його слід перенести у Музей тоталітаризму. При цьому створення такого закладу затягується.

Громадські активісти кілька разів висловлювали намір “декомунізувати” пам’ятник Щорсу самотужки, але правоохоронці взяли монумент під охорону.

Ще наприкінці жовтня 2016 року в КМДА завершили розробку проекту демонтажу статуї. 15 березня у Київській міськраді заявили, що рішення про перенесення має ухвалити уряд або Мінкульт.

Читайте також:
В’ятрович на пальцях пояснив міністру культури Нищуку,
що пам’ятник Щорсу залишати не можна

Мінкульт відповів В’ятровичу: Щорса треба і зберегти, і “декомунізувати”,
до КМДА звернулися вже вдруге

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна