Мілітаризація Криму залежить від ходу війни в Сирії, – Тимчук

 

Для Росії перекидання нових підрозділів і кораблів до Криму, військові навчання та маневри дозволяють зайвий раз підкреслити сам факт свого розпорядження анексованим півостровом, показати себе єдиним “господарем ситуації”. Про це військовий експерт Дмитро Тимчук розповів в інтерв’ю “Апострофу“, коментуючи причини посилення військового й морського угруповання військ РФ в окупованому Криму.

Друга обставина, що викликає посилення російського контингенту в Криму, – це конфронтація з військами НАТО, які присутні в акваторії Чорного моря. На думку Тимчука, і в цьому випадку Москва переслідує більшою мірою демонстраційні цілі.

Нарешті, експерт звертає увагу на значення війни в Сирії, оскільки, використовуючи Крим, росіянам зручніше перекидати в цю країну війська, техніку та необхідне їм постачання.

Мілітаризація Криму, як вважає Тимчук, значною мірою залежить від ходу сирійської війни. У разі ослаблення російської участі в сирійському конфлікті і в Криму можна очікувати відповідних наслідків.

Що стосується власне військового значення окупованого Криму для бойових дій у Чорному морі, то особливості цього театру й можливості сучасної зброї, вважає Тимчук, роблять розміщення великої угруповання на півострові безглуздим.

Нагадаємо, 20 березня на полігоні Опук в окупованому Криму почалися масштабні командно-штабні навчання Повітряно-десантних військ (ВДВ) Росії, ВПС та Чорноморського флоту з бойовими стрільбами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна