Лукашенко розповів про затримання в Білорусі бойовиків з України

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання декількох десятків бойовиків, зокрема українських, які нібито готували збройні провокації. Про це він повідомив 21 березня під час поїздки в Могильов, передає державне агентство “БелтА“.

Лукашенко відзначив активізацію опозиційних сил у країні, зазначивши: “Як показала дійсність, вони не спали, вони потихеньку готувалися на випадок, вибирали момент… Вони не тільки не спали. Ми вже кілька десятків затримали (не тих, що в автобусах, анархістів з масками), які тренувалися в таборах зі зброєю”.

“До речі, один із таборів був в районі Бобруйська і Осиповичів. Решта таборів – в Україні. По-моєму, в Литві або в Польщі, не буду стверджувати, але десь там”, – сказав Лукашенко.

“Гроші йшли через Польщу й Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали пару десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю”, – заявив президент РБ, пообіцявши надати громадськості широшуу інформацію про даний факт згодом.

Він також розповів про те, як правоохоронцям “вдалося дізнатися про існування подібних планів”.

“Спасибі, що є білоруси і білоруски справжні, які будучи за кордоном – в Євросоюзі – попередили нас. Жінка прийшла в посольство і попередила, офіційно написала лист: готується провокація. І ми почали розбиратися. І дійсно вийшли на дуже цікаві речі”, – розповів Лукашенко.

За словами президента, “тепер належить детально розібратися, звідки надходили гроші, хто займався підготовкою, з яких країн приїхали відповідні люди”.

Олександр Лукашенко підкреслив, що “в Білорусі завжди готові припиняти будь-яку протиправну діяльність і бандитизм”.

Варто зазначити, що 20 березня білоруські прикордонники заявили про затримання автомобіля з вибухівкою і зброєю, який нібито прорвався через пункт пропуску “Олександрівка” з території України (від КПП “Вільча” на півночі Київської області).
Але Державна прикордонна служба України спростувала цю інформацію.
За словами спікера Держприкордонслужби Олега Слободяна, білоруси поінформували Україну про затримання біля державного кордону джипа зі зброєю і вибухівкою із запізненням на три години.
Крім того, білоруські прикордонники не надали українським колегам повні установчі дані затриманих осіб.
Також Україна звернула увагу на значну відстань між українським і білоруським пунктами пропуску – близько 13 км, тобто говорити про прорив автомобіля зі злочинцями саме з території України було некоректно.

Читайте також:
Білоруські спецпризначенці беруть участь у навчаннях із російськими десантниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна