Через блокаду ОРДЛО Нацбанк понизив прогноз економічного зростання

 

Національний банк України, взявши до уваги ефекти від “блокади ОРДЛО”, переглянув попередній прогноз економічного зростання у 2017 році з 2,8% до 1,9%.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

Нацбанк очікує, що найбільший ефект від торговельної блокади українська економіка відчує у поточному році.

“Через захоплення терористами підприємств, що діяли в українському правовому полі, розрив ланцюгів виробництва та постачання готової продукції скоротиться обсяг випуску продукції металургії та видобувної промисловості, коксу, електроенергії”, – заявили в НБУ.

“Як наслідок, темпи економічного зростання у 2017 році можуть бути нижчими, ніж у січневому прогнозі на 1.3 п.п,. внаслідок торговельної блокади”, – йдеться в повідомленні.

Цей негативний ефект від блокади буде переважно компенсовано за рахунок інших чинників, насамперед – більш сприятливої цінової кон’юнктури на зовнішніх ринках для товарів українського експорту, ніж прогнозувалося раніше.

“Чистий позитивний ефект на економічне зростання від сприятливої ситуації на зовнішніх ринках становитиме приблизно 0.4 п.п”, – заявили в НБУ.

Читайте також:
За 2016 рік з ОРДЛО в бюджет України сплатили податків на 2,8 млрд. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна