Власників паспортів “ДНР/ЛНР” у Росії все одно вважають громадянами України

 

Власники паспортів так званих “ДНР” і “ЛНР” офіційно розглядаються в Росії як громадяни України. Попри визнання їх документів, російська влада не надає жителям ОРДЛО спрощений порядок перебування на території РФ.
Таку інформацію підтвердили в російських органах влади, передає агенція РБК з посиланням на МВС і Держдуму Росії.

Для громадян, які отримали паспорти самопроголошених “ДНР/ЛНР”, діють самі міграційні правила, що й для громадян України. Вони можуть перебувати на території Росії, не маючи дозволу на проживання, не більше 90 днів поспіль, після чого повинні на 90 днів залишити країну.

Заступник керівника управління з питань міграції ГУ МВС РФ Володимир Іванов підтвердив агентству, що Росія вважає власників паспортів ОРДЛО “все одно іноземцями, громадянами України”.

“Вони приїжджають, перебувають тут 90 днів, потім на такий же термін повинні виїхати”, — сказав він.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін своїм указом від 18 лютого визнав дієздатними на території Росії паспорти та інші документи, видані в окремих районах Донецької і Луганської областей.
В Україні назвали це порушенням Мінських угод.

Читайте також:
У Криму ватажки ОРДЛО оголосили про інтеграцію в Росію, створено комітет

Джигурду позбавили “громадянства ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна