“Свобода” стала на захист Бізона, засудженого за 31 серпня і невдалий “кіднепінг”

 

Братський райсуд Миколаївської області засудив до 6 років ув’язнення активіста ВО “Свобода” Геннадія Дуброва “Бізона” за спробу викрадення депутата Миколаївської облради та участь у сутичках біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року.
Про це сам Дубров написав на своїй сторінці в соцмережі, оприлюднивши також копію вироку суду.

 Дубров відомий також як колишній боєць добровольчого батальйону “Карпатська Січ”, учасник боїв за Донецький аеропорт.

Суд постановив, що активіст 31 серпня 2015 року в ході масових заворушень біля парламенту наносив удари співробітникам міліції.
Крім того, згідно з рішенням суду, 14 грудня 2015 року Дубров та інші особи, одягнені в чорний одяг з написом “МВС” та зі зброєю, прибули на авто до державного підприємства “Агрономія” в однойменному селі Арбузинського району Миколаївської області. З кабінету голови підприємства нападники викрали директора ДП, депутата облради від “Батьківщини” Сергія Чмиря.
Злочин не було завершено, оскільки злочинців зупинили співробітники ДП “Агрономія” і не дали вивезти Чмиря.

Сам Дубров всі звинувачення відкидає. Він заявляє, що активісти хотіли влаштувати депутату “народну люстрацію” за його нібито сепаратистську риторику.

Щодо подій біля Ради 31 серпня 2015 року “свободівець” підтверджує, що брав участь у мітингу, але заперечує, що бив правоохоронців. За його словами, він лише кинув у міліцію пластикову пляшку.

За словами Дуброва, більше 20 хлопців зараз чекають вироку по 31 серпня саме в Києві.

Всеукраїнська спілка ветеранів АТО “Легіон Свободи” стала на захист Геннадія Дуброва.

“Ми оголошуємо про початок протестних акцій у підтримку нашого побратима. Попереду ‒ апеляція в Миколаєві, яка може скасувати, а може й підтвердити вирок. Закликаємо всіх побратимів по зброї, українських добровольців, комбатантів московсько-української війни стати на захист “Бізона”, – ідеться у відозві.

Читайте також:
АТОвцю дали три роки ув’язнення за “вкрадений” прапор:
приховані обставини щодо двічі судимого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна