Стрілець із гранатомета в Рівному мав за ціль начальника патрульної поліції Мерчука з полку “Азов”

Сергій Мерчук. Фото: “Радіо Трек”

Мішенню зловмисників, які в ніч на 20 березня стріляли з гранатомета по приміщенню поліції Рівного, був Сергій Мерчук – начальник управління патрульної поліції міста, учасник АТО й Майдану.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив начальник департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євген Жуков.

За його словами, лейтенант Мерчук живе в робочому кабінеті, і постріл з РПГ-22 (реактивна реактивна протитанкова граната) о третій годині ночі був спрямований саме на Мерчука.

Однак потрапляння гранати припало на сусідній спортзал, ніхто не постраждав.

Жуков оприлюднив фото знайденого тубуса від гранати, на якому написано: “За УНА-УНСО! За Білого Сашка! Fuck the police! I hate you! Режим на отжим” тощо.

(Як відомо, рівненський націоналіст, активіст “Правого сектора” й УНА-УНСО Олександр Музичко “Білий” був убитий спецпідрозділом міліції 24 березня 2014 року.)

Утім, за словами Жукова, патрульний Мерчук не має жодного відношення до справи Білого трирічної давності.

“Напис на тубусі гранати – дитячий лепет, для відволікання уваги. І ніякого відношення до патрульної поліції [напис] не має.
Сергій Мерчук – активний учасник Майдану, після – учасник бойових дій в складі полку “Азов”. До патрульної поліції в органах не служив”, – написав Євген Жуков “Маршал” у “Фейсбуці”.

За його словами, атака на Мерчука – “це було дурне і неправильне рішення”.

“Всі 28 управлінь патрульної поліції України працюють в посиленому режимі, з автоматичною зброєю. Моє особисте рішення.
Висновки зроблені, і найголовніше – ми рухаємося в правильному напрямку, я це бачу і знаю!
І те, що в нас йдуть серйозні затримання, вилучення зброї та бурштину – нікому не цікаво. Всі шукають зраду і клоунаду. А ми працюємо!” – заявив начальник патрульної поліції України.

“Громадяни захищені зараз і будуть захищені завжди. Злочинці, негідники і неадекватний будуть покарані”, – наголосив Євген Жуков, розкритикувавши спроби атакувати патрульну поліцію.

Полковник поліції Жуков нагадав тим, хто захоче вистрілити а нього, що “він уже стріляний”, і підписався також як “командир розвідувально-десантної роти, заступник командира 2-го десантно-штурмового батальйону 79-ї десантно-штурмової бригади”.

Нагадаємо, минулого тижня на Рівненщині стався конфлікт зі стріляниною між поліцією і бурштинокопачами, було перекрито “варшавську” трасу.

У вересні 2016 року в Рівному був убитий 37-річний майор Іван Мамчур – колишній військовий ЗСУ, який на час смерті займав посаду начальника інженерно-технічного відділу у місцевому слідчому ізоляторі. У його вбивстві правоохоронці бачать слід російських диверсантів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна