Проєвропейські мітинги в Німеччині: “Європа не має заклякнути в шоці”

 

У низці міст Німеччини в неділю, 19 березня, пройшли чергові масові акції на підтримку єдиної Європи під хештегом “Pulse of Europe”. Про це повідомляє Deutsche Welle.

У Франкфурті-на-Майні на демонстрацію вийшли близько 3 тисяч осіб, акція в Берліні зібрала 2 тисячі, в Мюнхені – тисячу людей.
Подібні заходи відбулися також у Дрездені, Лейпцигу, Гамбурзі, Вісбадені, Ульмі, Тюбінгені, Кобленці, Дюссельдорфі, Нюрнберзі та інших містах.

Ініціатором акцій виступив громадянський рух “Пульс Європи”. Після обрання президентом США Дональда Трампа та рішення про вихід Великої Британії з ЄС Європа не повинна “заклякнути в шоці”, йдеться в заклику на його інтернет-сторінці.

За словами організаторів, на тлі обрання Трампа і Brexit необхідно висловитися на підтримку єдиної демократичної Європи. Активісти виступають проти політиків-популістів, які закликають свої країни до виходу з Євросоюзу.

Читайте також:
Перша зустріч Трампа і Меркель: чітка підтримка НАТО і мир в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна