Під тиском санкцій російські банки в Україні виставляються на продаж

 

НБУ заявляє, що всі українські банки з російським державним капіталом в Україні ведуть переговори про свій продаж. Про це повідомила заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова в ефірі телеканалу “Інтер”.

“Ми абсолютно точно знаємо, що всі банки з державним російським капіталом, які працюють сьогодні в Україні, ведуть переговори про потенційно можливий продаж”, – заявила Рожкова.

За її словами, НБУ вважає продаж найкращим способом покинути ринок України, тому що “в сьогоднішніх умовах, на жаль, про якийсь подальший розвиток цих банків на території України говорити, звичайно, не можна”.

Також Катерина Рожкова зазначила, що можлива продаж банків не вплине на їх клієнтів.
Вона додала, що банки з російським державним капіталом, які підпали під санкції РНБО, є ліквідними та можуть виконувати свої зобов’язання перед клієнтами.

Як повідомляла “Новинарня“, 16 березня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Радбезу, ухвалене напередодні про застосування санкцій до п’яти банків з російським державним капіталом.

Перед цим активісти “Азовського руху”, “Правого сектору” та інших політичних сил почали кампанію проти російських банків в Україні, зокрема пікетували головний офіс “Сбербанку” в центрі Києва, вимагаючи припинення роботи фінансової установи країни-агресора. Активісти замурували центральний вхід до фінустанови бетонними блоками.
Після цього український дочірній банк “Сбербанку” РФ ввів обмеження на зняття готівкових коштів в розмірі 30 тис. грн. або еквівалент цієї суми в іноземній валюті через каси банку на добу на одного клієнта.

Раніше ЗМІ писали про те, що в Росії “Сбербанк” почав визнавати “паспорти” так званих “ДНР” і “ЛНР”.
Українська “дочка” фінустанови заявила, що не визнаватиме такі документи на території України.

Читайте також:
НБУ готовий накласти санкції на “Сбербанк Росії” за паспорти ОРДЛО

“Нацкорпус” Білецького пікетував у Києві російські банки, аби їх закрити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна