Під Маріуполем – надзвичайне загострення: б’ють “гради”, артилерія й танки

 

Удень 20 березня триває бій між силами АТО та російсько-терористичними військами біля Маріуполя. Про це повідомляють у соцмережі Центр волонтерів “People’s Project”, армійський волонтер Серж Марко та фонд “Повернись живим”. Штаб АТО підтверджує.

“Надзвичайне загострення під Маріуполем! Окупанти просто зараз валять по українських морпіхах з усього, що є. Наші хлопці достойно відповідають. За попередніми даними, повністю винищили ворожий опорний пункт разом із терористами”, – ідеться в повідомленні People’s Project.

Зазначається, що ворог посилює артобстріл і переніс вогонь на вже колишні власні позиції.

“У зону бою сунуть ворожі танки. Якщо раніше російські танки ховалися у темряві ночі, то зараз лише перша дня. Морпіхи готуються гаряче привітати ворожу броню”, – зазначають волонтери “Народного проекту”.

У свою чергу фонд “Повернись живим” додає: “Бої на Маріупольському напрямку не припиняються. На даний момент ворог інтенсивно продовжує обстріл наших передових позицій з крупнокаліберних мінометів та ствольної артилерії. Є підтвердження, що біля 12:00 терористи застосував реактивні системи залпового вогню «Град».
Обстріли настільки потужні, що відлуння розривів чутно в самому Маріуполі, куди вже приїжджають перші карети швидкої допомоги”.

Інформацію про обстріли з ракетних систем залпового вогню БМ-21 “Град” підтвердили в прес-центрі штабу АТО.

“Сьогодні 20 березня, російсько-окупаційні війська у черговий раз порушили Мінські домовленості та намагаються зробити усе можливе, аби зірвати процес відведення важкого озброєння від лінії розмежування.
Позиції українських військ в районі населеного пункту Водяне, що на Маріупольському напрямку були обстріляні окупантами із застосуванням РСЗВ БМ-21 “Град” , 152-мм та 122-мм артилерії, 120- та 82-міліметрових мінометів”, – ідеться в офіційному повідомленні.

За попередньою інформацією, внаслідок боїв 20 березня на Маріупольському напрямку загинув військовослужбовець, ще вісім українських захисників отримали поранення.

“Тим часом, за інформацією місцевого населення, з окупованої території, через адміністративний кордон з Росії сьогодні заїхало більше 15 вантажівок з боєприпасами”, – пише фонд “Повернись живим”.

Нагадаємо, напередодні йшлося про деескалацію на Маріупольському напрямку.

Читайте також:
Військове ТБ показало “відповідь” морпіхів у Широкиному із зенітної установки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна