Через стрілянину на кордоні з Білоруссю посилили контроль і наряди

 

На ділянці українсько-білоруського кордону зявилися додаткові прикордонні наряди, посилено контроль за дотриманням режиму у пунктах пропуску.
Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

За даними відомства, прикордонники вдень отримали від білоруських колег інформацію про спробу прориву через білоруський пункт пропуску “Олександрівка” автомобіля “джип”, що нібито слідував з України.
З українського боку прикордонний КПП – “Вільча” (Поліський район Київської області).

За словами прикордонників Білорусі, автомобіль протаранив шлагбаум і проїхав через засіб примусової зупинки. Незважаючи на отримані ушкодження, позашляховик спробував прорватися на територію Білорусі. Для затримання вказаного авто співробітниками білоруської прикордонслужби було застосовано по ньому табельну зброю.
Були затримані двоє людей. За наявною інформацією, в автомобілі міг перебувати ще один порушник, який у даний час розшукується, відзначили в держприкордонкомітеті РБ.
У ході огляду затриманого автомобіля виявлено пістолет марки ТТ і два споряджені магазини, а також предмет, зовні схожий з тротилом і електродетонаторами, додали в прикордонному відомстві Білорусі.

ДПС України перевірила цю інформацію і з’ясувала, що вказаний автомобіль іноземної реєстрації кордон ані на в’їзд, ані виїзд з України не перетинав. Особи, які, ймовірно, перебували в його салоні, впродовж тривало часу також не слідували через державний кордон.

Українські та білоруські прикордонники спільно встановлюють усі обставини даної пригоди та мотиви осіб, які перебували в автомобілі. Про результати цієї роботи буде повідомлено додатково”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
На кордоні з Білоруссю прикордонникам довелося застосувати зброю проти натовпу захисників контрабандистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна