У зоні АТО військові розстріляли авто, яке не зупинилося на блокпосту. ОНОВЛЕНО

 

Військовослужбовці ЗСУ на блокпосту в зоні АТО в Луганській області відкрили вогонь по автомобілю ВАЗ, який намагався проїхати без перевірки і травмував одного з вартових. Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні прес-служби штабу АТО.

“Сьогодні, 19 березня, під час несення служби на одному із блок-постів в районі проведення антитерористичної операції, що неподалік міста Щастя на Луганщині, військовослужбовці військової служби за контрактом застосували зброю по автомобілю ВАЗ 2115, водій якого не зупинився на вимогу військовослужбовців та намагався перетнути блок пост без перевірки”, – зазначено в повідомленні.

Під час проїзду блокпоста автомобіль наїхав на сержанта ЗСУ, внаслідок чого той проїхав на капоті машини близько 5 метрів. “Впавши з капота, сержант зробив попереджувальний постріл. Після того, як автомобіль не зупинився і продовжив рух, військовослужбовці застосували зброю”, – інформують у штабі.

Зазначається, що авто отримало шість кульових пробоїн. Водій, яким виявився мешканець міста Щастя, не постраждав. Сержант внаслідок ДТП отримав травму.

На місці події працює оперативна група військової комендатури Щастя на чолі з заступником військового коменданта.

ОНОВЛЕНО. “Після прибуття на місце оперативної групи Національної поліції було встановлено, що водій, який є місцевим жителем міста Щастя, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Під час перевірки нарядом Національної поліції за допомогою технічних засобів у крові водія було виявлено 1,7 проміле алкоголю”, – прокоментував в ефірі каналу “112 Україна” речник штабу АТО Сергій Жмурко.

На запитання про те, в якому стані перебуває сержант, якого було травмовно на блокпосту, Сергій Жмурко відповів: “Попередній діагноз – рвана рана великого пальця лівої руки”.

Повідомляється, що водія автівки було передано військовому коменданту міста Щастя та черговому наряду Нацполіції.

Як відомо, під час проїзду через блокпости в зоні АТО водії мають виконувати вимоги вартових – представників сил АТО, зупинятися для перевірки, вмикати фари, надавати документи тощо.

Минулого тижня на Донеччині сталися інциденти з перетинанням блокпостів колонами громадських активістів на чолі з народними депутатами, що беруть участь у “торговій блокаді ОРДЛО”, відбулися сутички, поліцейські стріляли в повітря на попередження. Ці випадки спричинили значний резонанс і розглядалися у Верховній Раді.

У Луганській і Донецькій областях було оголошено посилений режим служби поліції та контрдиверсійні операції.

Читайте також:
На блокпосту затримали бойовика “ДНР”, який прикривався жінкою з немовлям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна