У Донецьку після двох років простою запрацював “віджатий” сепаратистами пивзавод “Сармат”

 

В окупованому Донецьку відновив роботу Донецький пивзавод (колишній “Сармат”). Як повідомляють сайти сепаратистів, в урочистій церемонії запуску підприємства взяв участь особисто голова самопроголошеної “Донецької народної республіки” Олександр Захарченко.

Донецький пивзавод є одним із найбільших в Україні, але після початку бойових дій на сході його роботу було зупинено.

Відтепер, як запевняють сепаратитські ЗМІ, підприємство випускатиме понад 30 млн. літрів пива щомісяця. А оскільки потреби “внутрішнього ринку ДНР” обмежуються 9 млн. літрів, то пиво обіцяють постачати ще й на експорт.

Принагідно Захарченко похвалився, що завод запрацював завдяки рішенню  про переведення низки підприємств під “зовнішнє управління”.

Як повідомляла “Новинарня“, на початку березня влада”ДНР” оголосила, що понад 40 підприємств української юрисдикції переведено під “зовнішнє управління”. Серед них – активи Ріната Ахметова; бойовики також захопили його стадіон і заблокували гуманітарні штаби.

Раніше про створення свого “Внєшторгу” і взяття в управління підприємств Ріната Ахметова заявили ватажки НЗФ Луганщини.

Читайте також:
Уряд має завадити сепаратистам та РФ вдруге вкрасти продукцію “віджатих” підприємств, – Геращенко

Сепаратисти ОРДО поновили роботу “віджатого” в Ахметова фіксованого телефонного зв’язку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна