Військове ТБ показало “відповідь” морпіхів у Широкиному із зенітної установки. ВІДЕО

 

Бойовики на півдні Донецької області протягом декількох останніх днів не припиняють масовані обстрілюють села Широкине, б’ючи зі ствольної артилерії, танків, мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

“У населеному пункті щодня зростає кількість остаточно зруйнованих будівель. Противник веде себе нахабно. Продовжує провокаційні обстріли позицій сил АТО, використовуючи весь спектр стрілецької зброї та артилерії, а також танки і БМП”, – повідомили 18 березня в прес-центрі штабу АТО.

Як розповів Віктор Сікоза – командир батальйону морської піхоти, який тримає оборону Широкиного, обстріли переважно ведуться з тимчасово окупованих н.п. Саханка, Ужівка (кол. Ленінське), Азов (кол. Дзержинське), Сергіївка.

Під час перебування журналістів прес-групи ОТУ “Маріуполь” позиції українських військових знову зазнали обстрілу. При цьому Військове телебачення показало, як українські морпіхи відповідають на обстріли противника “з дозволених Мінськими угодами озброєнь”.

“З дозволу командира бригади ми дали відповідь із застосуванням ЗУ-23-2, встановленої на автомобілі, після 5 хвилин роботи установки противник припинив обстріл”, – зазначив Сікоза.

Штаб АТО оприлюднив відео, показавши вогневу відповідь українських військових із зенітної установки, яка побувала на кількох позиціях.

За словами комбата Сікози, за останні дні з ладу виведено близько десяти бойовиків, “деяких назавжди”.

Читайте також:
ЗСУ мають право відповідати “градами” на “гради” бойовиків, – Муженко

АТО 17 березня: кількість обстрілів зросла, в лавах ЗСУ четверо загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна