В ОК “Північ” визначили кращу бригаду в ході двосторонніх навчань

 

В оперативному командуванні “Північ” Сухопутних військ ЗС України відбулися двосторонні двоступеневі бригадні командно-штабні навчання із залученням підрозділів.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Міноборони, з 14 березня упродовж чотирьох діб дві підпорядковані бригади були підняти по тривозі та переміщені у визначені райони.

Метою навчання було вдосконалення навичок командирської ланки у проведенні оперативних та тактичних розрахунків, нарощування злагодженості в роботі ланок управління та підвищення ефективності застосування підрозділів в ході ведення бойових дій.

Під час маневрів відпрацювали пересування підрозділів комбінованим способом, планування, підготовку та ведення бойових дій за умови різкої зміни обстановки.

“Варто зазначити, що моделювання бойової обстановки та її нарощування здійснювалось з урахуванням бойових дій, що відбуваються на сході України”, – ідеться в повідомленні.

Було оцінено правильність прийняття рішень командирами на організацію бойових дій, своєчасність та точність проведення тактичних розрахунків щодо ураження противника, вміння швидко та правильно приймати рішення в умовах різкої зміни обстановки, а також застосування військових хитрощів.

Дії підрозділів відбувались на незнайомій для них місцевості із застосуванням радіоелектронних перешкод та веденням повітряної розвідки з виявлення командних пунктів та місць розташування підрозділів.

“Обидва командира бригади мають великий досвід ведення бойових дій, і тому саме військові хитрощі і нешаблонний підхід до планування визначив одну бригаду кращу за іншу”, – зазначають в оборонному відомстві.

Підводячи підсумки навчання, командувач військ оперативного командування “Північ” генерал-майор Вячеслав Назаркін відзначив вміння командирів бригад в управлінні підпорядкованими підрозділами: “Ви показали свою спроможність у керуванні підрозділами та маєте багатий бойовий досвід, але не слід зупинятись на досягнутому, а постійно нарощувати свої знання та навчати підлеглих”.

Читайте також:
На Луганщині тривають навчання українських РСЗВ “Ураган”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна