У день святого Патріка львівського військового прокурора зловили з хабарем $40 тис. у тубусі з-під ірландського віскі

 

У день католицького свята святого Патріка військового прокурора Львова Владислава Савинця затримали на хабарі в розмірі 40 тисяч доларів. При цьому хабародавцем виступив заступник начальника Львівської митниці Володимир Шокало, а “неправомірна вигода” передавалася в тубусі з-під ірландського віскі.
Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-секретаря генпрокурора Ларису Сарган.

“Задокументовано факт надання військовому прокурору Львівського гарнізону майору юстиції Савинцю В.В. неправомірної вигоди у розмірі 40 тис. доларів США заступником начальника Львівської митниці ДФС України Шокалом В.С. (на даний час відряджений та тимчасово виконує обов’язки заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС України) за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження щодо виявлених фактів щомісячних зборів хабарів від підлеглих працівників за сприяння в просуванні по службі та переміщення контрабанди через державний кордон України фізичними та юридичними особами”, – написала Сарган у “Фейсбуці” ввечері 17 березня.

За її словами, кошти, виявлені в тубусі з-під ірландського віскі, вилучено в повному обсязі під час проведення огляду місця події. Посадовця затримано.

Лариса Сарган поширила оперативні фото з місця документування правопорушення.

Читайте також:
У Дніпрі затримали військкома, який вимагав хабар у власника транспорту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна